Yakın zamanda Gönderiler




 

Flaş Haber

‘’MİDE FESADI GEÇİREN HAZIMSIZ ADAM’’ (Kaya ZAKİR Dostuma ithafen kaleme alınmıştır) Hasan Alparslan

 ‘’MİDE FESADI GEÇİREN HAZIMSIZ ADAM’’ (Kaya ZAKİR Dostuma ithafen kaleme alınmıştır)



DAR BİR döngünün içerisinde, hak etmeden kendisini öne çıkarmanın yollarını yalan ve riya söylemleriyle arayan ve ben benciliğinin verdiği meziyetini iyi kullanan, başkalarının haklı olduğu konularda bile onları küçük düşürmek için marifetinin en üst sınırını kullanmayı bilen ve de ikiyüzlülükle her türlü dolabı ve dalavereyi çeviren.
Basiretsizliğini, zayıflığını, zavallılığını bir kılıfın içerisine saklamakta uzmanlaşmış o kişi; çalışkan, azimli, gayretli, aldığı görevi maddi ve manevi katkılarıyla yerine getirmeye çalışan, proje ve fikir üretenlere sahte dostluk zırhı ile yaklaşarak oynadığı “Ali Cengiz” oyunlarıyla saf dışı etmekten zevk alan ve zevk duyan. İnatçı kibrinin ve küçüklüğünün verdiği hazımsızlıkla mide fesadı geçirir dururmuş.
Burnu pis kokulara alışkın mide fesadı geçiren adam.. Güzel koku satılan pazara girince düşüp birden bayıldı. Burnuna gelen güzel kokular başını döndürmüştü. Pazarcılar hemen adamın başına toplandı.
Bayılma nedenini insanlar birbirine soruyorlardı. . Ayıltmak için ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlardı. Kimi kalbini yokluyor, kimi yüzüne gül suyu dökerek ovuyordu.
Adamın biri, “sabahtan akşama kadar ona buna laf yetiştirmek, kendi türettikleriyle çamur atmak, eleştirmek, tenkit etmek ve hatta yerden yere vuran asılsız-astarsız laflarıyla yakıştırma yaparak onları küçültmek için gayret etse de.., Ön adamlık havasıyla umduğunu bulamayınca yüreğine mi indi de mecalsiz mi kaldı acaba?” diyordu.
Hasımsız adam bütün uğraş ve çabalara rağmen bir türlü ayılmıyordu.
Görünüşünden, bilgili, dost canlısı AKİL insan olduğu anlaşılan ve adının Kaya ZAKİR olduğunu söyleyen sempatik ve yardım sever birisi olduğu anlaşılan güler yüzlü bir kişi “Ben, onun niçin bayıldığını biliyorum” dedi ve yerde yatan adamın kulağına yavaşça fısıltı halinde bir şeyler söyledi. Bunun üzerine adam kıpırdamayarak yavaşça gözlerini açtı.
Onları seyredenler; “Bu önemli bir efsundur, efsunu okuyup, kulağına üfledi de. Yerde hareketsiz ve ölü gibi yatan adam birden dirildi” diyordu.
Akil adama meraklı birkaç kişi sordu.. “Nasıl oldu, ne yaptın da birden gözünü açtı, hareketlendi bu yerde yatan adam?”
Adam gülerek, yerde mide fesadı geçirene.. “Hiç boşuna uğraşma bir gün mide fesadından yok olur gidersin. Ya... Adam gibi adam ol. Ya da dar kalıbının içine çekil de kimseye zarar verme... ‘Deve hikâyesine benzemesin halin dedim’ dedi...
Ve... Akil insan yerde yatan adama dönerek “bir ilişki terapisti olarak, sürekli söylediğim ve zaman zaman yazılarımda belirttiğim gibi...
Uzun beraberliklerin sırrı; sevgi, sadakat, güven, açık olma, dürüstlük, tolerans, değerini olduğu gibi kabul etmek, karşılıklı sorun çözücü olmak ve iletişime açık olmak, birbirlerini koruma duygusu taşımak, birlikte olma hissi duymak, birlikte görev aşkı için hareket etmek, görev bölümünde ‘bana ne lazımcılık’ değil, elimi taşın altına sokmak.
Kendisine verilen görevi layıkıyla ifade edebilme gayreti içerisinde olmak, belirlenen kurallara uymak, ortak dayanışma içerisinde hareket etmek. Projeler üreterek fikir birliği içerisinde, ortak görüşler çerçevesinde buluşmak.
Bizlere inanarak ayni bayrağımız altında toplananlara sahip çıkmak, dertlerine ortak olmak, çözüm yolları bulunarak inançlarına ve güvenlerine sahip çıkmak.
Ortak uğraşı, hizmet ve gönül birliğiyle çalışarak başkalarını basamak yaparak hırsını ve ihtirasını tatmin için ahlaki değerlere zarar vermemek..
Haklı olan ve hak eden çalışkan, azimli, gayretli olan kişilere yakışıksız ve uyduruk sözleri allama, pullama karakteriyle maddi ve manevi her türlü katkıyı sağlayan ve bunu amaç edinenleri de yıpratma politikasından kaçınmak...
Mühim olan, esaslarda anlaşmak, iyiyi doğruyu, güzeli yakalamak, çalışma azmi içerisinde huzur veren, heyecan veren, el ele- kol kola gönül birliği içerisinde insanları sevecen, saygılı, koruyucu, kıymet bilici, takdir edici ve yapıcı kadro ile çalışmaktır...
Amaç... Hizmette dürüstlük ise...
İşte onlar...‘Ya... Bu deveyi güderler...
Ya da... Bu diyardan giderler...’
‘’Akrep kendi kendini sokarmış’’ dedi. Kaya ZAKİR Bey,
Mide fesadı geçiren HAZIMSIZ adama...
Saygılarımla...

Hiç yorum yok