Yakın zamanda Gönderiler




 

Flaş Haber

Zakir Kaya : AĞRI'DA RAMİZ ERDEM İLKOKULUNDA OKUDUM PEKİ RAMİZ ERDEM KİMDİR?



 







AĞRI'DA RAMİZ ERDEM İLKOKULUNDA OKUDUM PEKİ RAMİZ ERDEM KİMDİR?

Ramiz Erdem, Türk siyasetçi, avukat ve yazar. 1920 yılında Ağrı'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ağrı'da tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. 

1946 yılında Demokrat Parti'ye katıldı ve 1950-1960 yılları arasında Ağrı milletvekilliği yaptı. Siyasi hayatı boyunca çeşitli bakanlıklar ve komisyon başkanlıkları görevlerinde bulundu. 

1960 darbesinden sonra Yassıada Mahkemesi'nde yargılandı ve idam cezasına çarptırıldı. Ancak cezası müebbet hapse dönüştürüldü. 1964 yılında affedilerek serbest bırakıldı.

 Daha sonra Adalet Partisi'ne katıldı ve 1965-1977 yılları arasında tekrar Ağrı milletvekilliği yaptı. Bu dönemde de bakanlık ve komisyon başkanlığı görevlerinde bulundu. 

1980 darbesinden sonra siyasetten çekildi ve avukatlık yapmaya başladı. Ayrıca birçok kitap yazdı ve gazetelerde makaleler yayınladı. Ramiz Erdem, 1999 yılında Ankara'da vefat etti.




Ramiz Erdem İlkokulu, Ağrı'nın merkez ilçesinde bulunan bir devlet okuludur. Okul, Ramiz Erdem'in adını taşımaktadır.

 Okulun misyonu, öğrencilerine çağdaş, demokratik, laik ve milli bir eğitim vermek; onları bilgili, becerili, sorumlu, özgüvenli ve mutlu bireyler olarak yetiştirmektir. Okulun vizyonu ise, eğitimde kaliteyi arttırarak topluma faydalı bir nesil yetiştirmek; öğrencilerin akademik, sosyal, kültürel ve sportif yönden gelişimlerine katkıda bulunmaktır.








Hiç yorum yok