Yakın zamanda Gönderiler




 

Flaş Haber

Zakir Kaya :Valtunyus Kralı ve Zandor’un Hikayesi




Prof.Dr.Zakir Kaya

Ülke kral ve kahraman hayal ürünüdür.

Kaf Dağı’nın arkasında Valtunyus adında bir ülke vardı. Tarih boyunca bu ülkenin halkı, zalim krallar ve sultanlar tarafından sürekli kandırılmış, sömürülen ve ikiye bölünmüştü.

Ülkenin bir tarafında kralın soytarıları ve eşkiyaları, diğer tarafında ise çalışan halk yer alıyordu. Kral, sarayındaki dürbünle halkı izler, başını kaldırıp başka insanlarla konuşanları "devlet düşmanı" ilan ederdi. Cezası ise tuz dökülerek ayaklarının altını keçilere yalatmak oluyordu. Bu barbarlığa karşı gelenlerden biri, Zandor adında cesur bir gençti.

Zandor, tüm bu zulme karşı çıkmaya kararlıydı. Bir gün, “Çalışmayın, bu düzene karşı çıkalım!” diyerek halkı bir araya topladı. Ancak kral, halkı yine kandırarak seçim yaparak vaatlerde bulunarak seçimi kazandı. Halk çaresizdi; gözler Zandor’da toplanmıştı. Bir gün, Zandor, kralın uçan atı Pegasus’a karşı bir plan yaptı. Kral, Pegasus’uyla gökyüzünde süzülürken Zandor bir taş alarak atı hedef aldı. Taş, Pegasus’a çarptı ve kral, taklalar atarak yapay bataklıkta bulunan timsahların arasına düştü.

Kralın düşüşü, büyük bir kargaşa yarattı. Kralın etrafındaki dört gözlü devler ve timsahlar birbirleriyle savaşa tutuştu. Bu savaş, kralın zulmünü besleyen tüm vahşilerin bir birini yok etmesine neden oldu. Ortada artık ne bir timsah ne de bir dev kalmıştı. Ve aniden, ülkenin üzerindeki kara bulutlar dağıldı.

Zandor, bu olayın ardından halk tarafından yeni kral olarak seçildi. İlk iş olarak, aradaki duvarı yıkarak adaletli bir krallık kurdu. Krallığın tüm varlığı, herkesin eşit şekilde paylaşılmasını sağladı. Halk, Zandor’un adaletiyle mutluluk buldu ve serdengeçtilerin tümünü saraydan kovup askere aldı.

Bir gün, kaf dağının arkasındaki sarayın bahçesine göklerden üç elma düştü; biri mutluluğu, biri adaleti, diğeri ise kardeşliği simgeliyordu. Zandor, elmalara doğru dönerek, “Bu elmalar, hepimizin payıdır! Birlikte yaşadığımız sürece, bu değerler hep bizimle olacak!” dedi. Halk, bu mucizevi olay karşısında coşkuyla bağırarak Zandor’u kutladı. Herkes elmaların etrafında toplanarak, Zandor’un adaletine ve cömertliğine inanarak yeni bir hayata merhaba dedi.

Ve bu öykü burada bitti.Prof.Dr.Zakir Kaya

Hiç yorum yok