Yakın zamanda Gönderiler




 

Flaş Haber

Zakir Kaya: Çare var mı çaresiz miyiz?

 






   Dünyanın süper gücüde olsa, böyle bir depreme çaresiz kalır, yıkılan bina bir değil bin değil on bin değil.

Ve yardımı ulaştıracak yakın illerin durumu da aynı, kara ve hava yolu problemli ve enkaz çalışmaları itina ile yapılmak zorunda , zaman kısıtlı kısacası yağmur kar rüzgar ve sel karşısında nasıl acizsek deprem karşısında da çaresiziz insanlık.

Burada kurtulmuş olanları aç açıkta kalmamaları için mümkün olan tüm çabayı hızlıca sarf edebilmek.

Böyle bir afet dünya tarihinde çok az yaşanmış maalesef daha çok erken ve aylarca sürecek enkaz altında çok daha ağır sonuçlar açıklanacaktır .

 Şimdi göz önünde olan yüksek binalar gündemde ilçe ve köyler de daha korkunç sonuçlar olabilir . Dünya ülkeleri yardım destek mesajları veriyor ülkemiz tek yürek acıyı en derin şekilde his ediyor.

Binalar yeteri kadar sağlam değimli?

Bana göre bu olay ın temelinde ekonomi yatıyor, ekonomisi yeterli olan ülke insanı derme çatma evde oturmaz, imarlı projeli ev yapımı ve kaliteli güvenli evler yapar.

Çözüm nasıl olabilir.?

Bizim insanlarımız köyden göç eder bir boş alan bulur oraya hızlıca bir ev yapar bir süre elektrik ve susuz yaşar, sonra seçimlerde izinleri alır. Ve üstüne bir kat çıkar sonra bir kat daha .

Demek istediğim şu ki ekonomi bu tür döngüye mecbur bırakıyor.

Arada uçurum var ülkemizde çok çok zenginler var ve çok çok fakirler var.

Çözüm herkese iş imkânı verilmeli, konut verilmeli maaşlarının bir bölümü bu ev taksitini karşılaya- bilmeli.

 Kırsal alana yaşama şartlarının düzelmesi için fabrikalar kurulmalı, toprağı olmayana toprak verilmeli üretime yardımcı olunmalı. Zakir Kaya.

Hiç yorum yok