Yakın zamanda Gönderiler




 

Flaş Haber

Zakir KAYA:İnatçı İnsanlar Nasıl İkna Edilir?Mİ?

 İnatçı insanlar, hayatımızın her alanında karşılaşırız onlarla. Kimi zaman iş yerinde müşterimiz veya patronumuz, kimi zaman bir arkadaşımız, ZAKİR KAYAkimi zaman da en sevdiğimiz insan bazende  ailemizdeki kişiler olarak karşımıza çıkarlar.

İnatçı insanların birçok özelliği vardır. Sabit fikirlidirler. Kendi fikirlerine takılıp kalırlar, ısrarlı biçimde kendi dediklerinin yapılmasını isterler. Yaptıklarının her yönünü kendileri açısından değerlendirirler. Başkalarının ne düşündüğünü önemsemezler. Asla pes etmezler. Özür dilemedikleri gibi, inatçı olduklarını da kabul etmezler. 

Zakir Kaya imzalı kitaplarına sahip olmak için linke tıklayın



Daima son sözü söyleyen taraf olmak isterler. 

Her zaman bir çıkış yolu bulur, karşısındakini inadıyla pes ettirmeye çalışır. Aşırı derecede gururludur.


 Kendi gururlarından ödün vermemek için geri adım atmazlar. İşte tüm bu özelliklere sahip oldukları için inatçı insanları ikna etmek zordur. 

İkna etmek yetenek işidir. Ve kesinlikle geliştirilebilir bir kavramdır. İkna etme yeteneğine sahip kişiler hayatta birçok alanda başarı kazanırlar.

 İkna karşımızdaki kişilere fikirlerimizi, düşüncelerimizi ve duygularımızı baskı ve zorlama yapmadan etkileyerek ve benimseterek kabul ettirme sanatıdır. İnatçı insanları ikna etmek,  zor olsa da imkansız değildir.

İnatçı İnsanları İkna Etmek İçin Şöyle Bir Yol Deneyin

  • Ona hak vermekle işe başlayın:  Onu dikkatlice dinleyin. Onun düşüncelerine değer verdiğinizi göstererek, onun tarafında olun. Bu şekilde onu sinirlendirmeden,inatlaşmadan önlemiş olacaksınız. Sakin sakin ona kendi fikriniz empoze edin.

  • Söyleyeceklerinizi önceden planlayın: İkna edeceğiniz konuyla ilgili bir ön çalışma fırsatı yaratın. Nokta atışı söyledikleriniz yerine oturacak kelimeler olsun. Her söylediğinize karşı verebileceği cevabı düşünüp sizde baskın cevaplar verin. Kelimelerin gücünü kullanın.
  • Samimi ve içten olun: Samimi ve içten davranmak karşımızdaki insanın bize güvenmesini sağlar. İlişkilerde güven olduğunda aşılmayacak engel yoktur.

  • Doğru beden dili kullanın: Davranışlarınız ve kurduğunuz cümlelerle uyumlu ve etkili bir beden dili kullandığınızda söylediklerinizi desteklersiniz. Buda karşınızdaki kişiye sizin kendinizden emin olduğunuzu gösterir ve güven duygusu verir. Sizin yanınızda rahat ve güvende olduklarını hissettirin. 

  • Yumuşak ve sakin bir ses tonu kullanmaya çalışın: Huzurlu bir ortamda yumuşak ve sakin bir ses tonuyla samimi bir şekilde konuşun. Ortam güzel, siz sakin ve güven verici olunca ister istemez sizi dinleyecektir. Çaktırmadan fikirlerinizi onayladığını göreceksiniz. 
  • Değişimi sevdirin: İnatçı insanlar hayatlarında bir şeylerin değişmesinden korkarlar. Yeniliklere ve değişimlere açık değillerdir. Değişimin hayatlarına getirecekleri olumlu şeylerden bahsedin. Israrcı olun ama asla sinirlendirmeyin. 

  • Zakir Kaya imzalı kitaplarına sahip olmak için linke tıklayın

Nasıl İkna Edersiniz?

Her insan kendi fikirlerinin kabul görmesini ister. Fikri kabul görülen insan toplum karşısında daha değerli, saygın bir konumda görür kendisini. Topluluk karşısında veya bir kişiye görüşlerinizi aktardığınızda sizi dinleyen kişilerin, fikirlerinizi onaylanmasını, ikna olmasını kim istemez ki? 

Elinizde bir sihirli değnek olsa ikna gücüne sahip olmak istemez misiniz? Hayatımızın her alanında özel hayatımızda, iş hayatımızda, kurduğumuz bütün iletişimlerde ikna vardır. İnsanları etkileyerek onları kendi düşüncelerimizi onaylatmak birçok alanda bizi başarıya götürür. Bu bazen fikrimizin benimsenmesi, bazen tanıtımını yaptığımız ürünün satışını gerçekleştirmek, bazen de insanların beklentimize karşılık vermesi olarak karşımıza çıkar.


İkna etmek karşımızdaki kişiye bir fikri zorla kabul ettirmek asla değildir. Tam tersine insanların kendi rızasıyla fikirlerini, tutumlarını değiştirmelerini kabul ettirmeyi sağlamaktır. Her ne konuda olursa olsun karşımızdaki kişiyi gönüllü olarak ikna etmeden başarılı olmamız mümkün değildir. 

İkna etmek, karşımızdakini etkileme yeteneğidir. İki insan aynı duygu ve düşünceye ulaştığında ikna gerçekleşir. İkna sırasında konuşma, duygu ve düşünceler önemli olduğu kadar beden dili de önemlidir. 

Eğer ikna etmeye dayalı bir işiniz varsa satış, pazarlama, müşteri ilişkileri veya bir avukatsanız mutlaka ikna teknikleri eğitimi almanızı öneririm.  Bu şekilde hayatınızın her evresinde karşınıza çıkacak inatçı insanları kendi düşüncenize ikna edebildiğiniz gibi, iş yerinde de başarının zirvesinde olabilirsiniz.  

ikna, ikna teknikleri, ikna teknikleri eğitimi

İkna Teknikleri Eğitimi ile İkna Kabiliyetinizi Geliştirin

Günlük hayatımızda ve yapacağımız her işte başarıya ulaşmamız için ikna kabiliyeti önemli bir rol oynar. İş hayatımızda, özel hayatımızda kişisel ilişkilerimizde ve satış pazarlama alanında ikna tekniklerini kullanarak insanları amaçlarımıza yönlendirebiliriz. 

İletişim tüm hayatımız boyunca kullandığımız bir unsurdur. İletişimlerimizde başarıyı yakalayabilmek için en önemli unsurlardan biri de ikna gücüdür. Hayatımızın her alanında olan bu süreçte, insanlar düşüncelerinin diğerleri tarafından önemsenmesini ve onay almasını ister. İnsanları etkileyerek amacımıza ulaşmamız gerekir. Bu şekilde zorlamadan, fikirlerimize inandırarak çevremizdekileri ikna edebiliriz. İkna tekniklerini bilirseniz ve bu teknikleri iletişiminizde uygulayabilirseniz her işte başarıyı yakalamanız mümkündür. 

İkna teknikleri eğitimiile birlikte ikna stratejisi, beden dili hareketlerikullanımı, imaj ve algı yönetimi, özel hayatta, iş hayatında ve satışta ikna tekniklerini öğreneceksiniz. 
Bu eğitimin bitiminde insanları nasıl ikna edebileceğinizi öğrenecek ve başkalarının sizi kolayca ikna edebilmesini engelleyeceksiniz. Bu eğitimde anlatılan teknikleri amacına uygun olarak hayatınızda kullandıkça başarılı olduğunuzu göreceksiniz.

ikna, ikna teknikleri, ikna teknikleri eğitimi

İkna Tekniklerini Öğrenmek Size Ne Kazandırır?

İkna tekniklerini öğrenerek iş hayatınızda, özel hayatınızda ve sosyal ilişkilerinizde kurduğunuz bütün iletişimlerde fikirlerinizi doğru ve düzgün ifade etmeyi öğrenirsiniz. İkna teknikleri birçok yönden bilgi sahibi olmanızı sağlar.  Neyi, nerede ve nasıl söyleyeceğinizi bilirsiniz. Beden dilini konuşmalarınızda doğru şekilde kullanarak karşınızdakini etkilemeniz kolaylaşır. 

İş yerinizde karşılaştığınız zor müşteriyi ikna etmede size yardımcı olur. Hayatınızda karşılaştığınız inatçı insanları bu teknikler sayesinde etkileyip amacınıza ulaşabilirsiniz. Çalışma hayatınızda patronlarınızın, müşterilerinizin ve arkadaşlarınızın fikrinize değer verdiğini ve sizi desteklediğini görürsünüz. 

İkna tekniklerini iyi bildiğinizde akılcı bir tutum izlersiniz. Sizi ikna etmeye çalışan kişilerin tuzaklarına düşmezsiniz. Kendinize olan özgüveniniz yükselir. Hayatınızın her alanında iknanın gücünden yararlanın ve amacınıza ulaşın. İkna tekniklerini kullanırken en önemli unsurlardan biride kendimizi karşımızdakinin yerine koymak yani empati yapmaktır. Bu sayede karşımızdakinin ne istediğini daha iyi anlayıp ikna sürecimiz kolaylaşacaktır. Zorlayarak veya baskı kurarak değil, fikir ve düşüncelerimizle etkileyerek ikna yolunu benimsemeliyiz. 

İkna nedir?

İkna karşımızdaki kişiye kendi fikrimizi, duygu ve düşüncelerimizi kabul ettirebilme yeteneğidir. İkna aşamasında hiçbir şekilde zorlama ve baskı olmamalıdır. İkna tekniklerini kullanarak veya karşımızdakini sözlerimizle ve beden dilimizle etkileyerek amacımıza ulaşmalıyız.

İkna kabiliyeti nasıl geliştirilir?

İkna kabiliyetini geliştirmemiz için öncelikle akıcı bir dil kullanmalı açık ve net cümleler seçmeye özen göstermeliyiz. Karşımızdaki kişiye doğal ve samimi davranarak, beden dilini güzel kullanarak söyleyeceklerimizi ifade etmeliyiz. İkna tekniklerini de öğrenmek kabiliyetimizi geliştirmemizde önemli rol oynar.

İkna yeteneği bize ne sağlar?

İkna yeteneği kuvvetli olan kişiler hayatlarının her alanında başarılı olan kişilerdir. İletişim hayatımızda önemli rol oynar. Gerek iş hayatımızda, gerek özel hayatımızda ve sosyal ilişkilerimizde ikna yeteneği gelişmiş insanlar başarıyı her alanda yakalar. 

Bu metodları denediniz hiç biri işe yaramadı ise sorumlu saymayın kendinizi sbit fikirli insanların fikrini değiştirmek çok zordur,Peygamber efendimizin dediği gibi dağın yeri değişir huylunun huyu değişmez . 


BİR KAÇ SÖZ


Sabit fikirli olanın kendisine başka düşman aramasına gerek yoktur. - Dr. John Zanicchi


Batan bir geminin direklerini boyamaktan vazgeç, sorunlarının çözümü için daha çok fikir üret.

Hiçbir şey bir fikirden daha tehlikeli değildir. Eğer o fikir sahip olduğunuz tek fikirse. - Emile Chartien


Bilgi sahibi olmadan, fikir sahibi olunmaz. - Uğur Mumcu


Eskimiş fikirler paslanmış çivilere benzer, söküp atmak çok güçtür. - Cenap Şahabettin


Fikirlerini hiç değiştirmeyen ve hatalarını hiç düzeltmeyen kişi yarın bugünkünden daha bilge olmayacaktır. - Tyrone Edwards



Zakir Kaya Sizden biri.



Hiç yorum yok