Yakın zamanda Gönderiler




 

Flaş Haber

Zakir Kaya:Sosyal Hallerimiz Üzerine

 



Günümüz de sosyal platformları yüz milyonlar belki de milyarlarca insana katılma şansı tanıyor,
Kimi bu mecralar da bilgisini ekonomisini geliştirme amaçlı kullanır kimi ise eğlence, iletişimde kalmanın ucuz yolu diye düşünerek,
Bir kısım ise hayal peşinde aslında olmak istediği kişiyi oynar durur, bazen eski bir dostu arar bulur
Bu onu mutlu eder.

Hepimiz kendimizi olduğundan farklı göstermek, en iyi çekilmiş fotoğraf pozlarımızı bazen internettin nimeti olan programlar ile düzeltir profilimizde kullanırız.
Amacımız kendimizi en iyi durumda göstermek eklediğimiz binlerce insana farklı bir bizi tanıtma ihtiyacımızdan,

Zakir Kaya imzalı kitaplarına sahip olmak için linke tıklayın

İşin gerçeği günümüz de pek dostluklar kuramıyoruz, güvenmemek için belki de sebeplere sahibiz gerçekte çevremizden kaçarken, sanal dünyada mümkün olsa dünya üzerinde yaşayan tüm insanları ırkı dini dili fark etmeden her kes ile iç içe yaşamak bizim yaptıklarımızı yazdıklarımız ı paylaştığımız içerikleri beğenip paylaşsınlar isteriz bu bizi mutlu eder.

İstisnasız Net’i biraz bilen hemen herkes anne baba, kız oğul, komşu herkesin mutlaka sosyal platformlarda hesabı vardır ve her konuştuğu insana adresini verir ekleşelim der.

Akıl almaz bir durum!

Bu durum araştırılıyor mu sebepleri biliniyor mu hastalık mı bilmiyoruz; bir gerçek herkesin bu durumdan zevk alıyor olması ve günden güne bu durumun gelişmesi.

  Gerçek yaşamın içinde bir yere oturmuş.

 Günlük yaşantımızı istememekte! derinden etkiliyor.

Yıllardır ben de herkes gibi özellikle Facebook uygulamasını kullanıyorum, yaptığım haberleri burada paylaşıyorum herkes gibi kitlelere ulaşmak için faydalı buluyor, insanları toplumu gözlüyor değişimleri anlamaya çalışıyorum. Gözlemlerim faydalı işlerde kullanıldığında büyük nimet…

 Gereksiz işler de hastalık hali aldığında ise tam bir felaket.

 Yukarda değindiğim gibi kendimizi işimizi farklı ifade ettiğimiz de sahte bir bizi ön plana çıkardığımızda öncelikle aile ahlak değerlerimiz bitiyor.

Çok kötü sonuçlar alabilecek durumları yaşıyoruz. Bu durumları yaşamak ilk önce bize ailemize ve yakın çevremize olumsuz olarak yansıyor.

İnternet üzerinden çeşitli ve çirkin olayları yaşamamak için olduğumuz gibi normal yaşantımız ile paralel tavır içinde olmamız çok önemli!

Sayfamızda arkadaş olarak bulunan binlerce insan ile belki yaşamınız boyunca hiç karşılaşmayacağız .

Eklediğimiz insanların bize uygun ahlaka sahip insanların dışında fazlalıkları çıkarıp sade ve temiz profilleri sayfamızda tutmamızda yarar var.

 Özellikle gayri ahlaki aşırı çılgın ve siyaseti ön plana çıkarıp algı çalışması yapan profilleri hemen engellemeli.

Toplumumuzun değer yargılarını önemseyen şahsen tanıdığımız veya alanında başarılı iyi niyetli insanları tutmak kendimizi geliştirmek için katkı sağlayacaktır.

Elbette siz, biz, ben; Burada eğlenmeyi becerebiliriz iki söz yazıp bu benim şiirim bir konu hakkında görüşümüzü yazıp bu benim yazdığım yazı bir resim veya birkaç resim bunları ben çektim diyebiliriz,

Bir video çekerek arkadaşlarımızın onayını almak bizim de hakkımız.

Ama fazla beğenilerin peşinden sahte kişi ekleme sahte beğeni fazla takip programlarını araştırma peşine düşmememiz gerek, çünkü ünlü birkaç sosyal platformlarını yönetenler profesyoneller bunu kısa süre içinde anlar ve emeğiniz olan çalışmalarınızın erişimini engellerler bilginiz olsun .

Az beğeni de olsa veya hiç olmasa da yaptığınız işler gözükür youtube veya instagram hesapları günde 10000 sahte beğeni takip ve anlamsız yorumlar yapan programlar var ve havalı gösterir ama kısa zamanda fark edilir ve kapatılır bunlar para ve zaman harcamanıza gerek yok.

Günümüzde hava su gibi ihtiyaç duyulan bu sahte cennet ya da cehennem tercih sizin elbette gerçekçi olmak gerekli şart sanal robot olmaktan kaçınalım bu nimetleri ahlak ölçülü kullanalım faydalı olsun. İYİ ÖRNEKLER OLALIM. Zararlı değil, saygılarımla.

 Zakir Kaya.

Hiç yorum yok